Trouwfotograaf

In 2017 ben ik alweer 14 jaar getrouwd met de liefde van mijn leven. Als ik toen wist wat er allemaal mogelijk was op het gebied van trouwen…? Dan hadden wij de dag misschien wel anders ingevuld. Het was uiteraard een zeer bijzondere dag in de Spiegeltent in Gouda. Maar tien jaar geleden had ik nog niet zoveel bruiloften beleefd als nu als trouwfotograaf. Inmiddels heb ik tijdens het fotograferen een enorme berg inspiratie opgedaan en de prachtigste jurken, meest fantastische locaties, origineelste vervoersmiddelen, de goddelijkste taarten, kleurrijkste decoraties etc voorbij zien komen. Tien jaar geleden kon je de kunst nog niet afkijken op sites zoals bijvoorbeeld Pinterest. Aangezien dat tegenwoordig wel kan, wil ik je uitnodigen om eens te kijken op mijn inspiratie prikblok. Wie weet raak je net zo geïnspireerd als ik.

Wat is het belang van een goede trouwfotograaf?  Natuurlijk spaar je euros uit om te gaan voor je nichtje dat graag foto’s maakt, maar als je budget het maar even toelaat zeg ik: niet doen. Waarom niet? Lees deze 10 redenen!

1) Dit is eigenlijk het meest cliché antwoord dat iedereen geeft, dus daarom met stip op nummer 1: 50 jaar later zul je nog plezier van de trouwfoto’s hebben. Als jullie straks tachtig zijn en jullie trouwfoto staat op de schouw, dan is het toch wel fijn als dat een mooie foto is.

2) Het is een investering, maar je kunt de trouwfoto’s vervolgens voor veel dingen gebruiken: bedankkaartjes, een moodboard voor in huis, mooie cadeaus voor jullie ouders. Later smullen je kinderen ervan, hoe belachelijk oubollig jullie eruit zagen.

3) Een goede trouwfotograaf houdt rekening met wat jullie willen. Willen jullie romantische trouwfoto’s, foto’s met veel humor, spontane foto’s of een journalistiekere stijl?

4) Een professionele trouwfotograaf kan foto’s maken op de juiste momenten. Je hoeft dus niet iedere keer een pose aan te nemen, want een pro weet jullie blik te vangen wanneer het nodig is. Het resultaat: een natuurlijke foto waarop jullie staan zoals jullie echt zijn en waar de liefde vanaf spat. Geen fake lach!

5) Je kunt relaxen! Je bent die dag natuurlijk al op je mooist en een goede trouwfotograaf weet ook nog eens hoe zij jou het best op de trouwfoto krijgt. Als je op de foto moet, voel je je vaak niet relaxed: “Hoe zal ik erop staan, kijk ik wel charmant, had ik nou mijn mond open?” Hier hoef je je écht niet druk om te maken als je een professional inhuurt. Je kunt er dan namelijk vanuit gaan dat de fotograaf in kwestie daarvoor zorgt. You will look great!

6) Goede fotografen leggen dingen vast die je zelf over het hoofd ziet. Fotografen zijn écht kunstenaars. Zij denken creatief mee wat gaaf zal zijn voor de foto. Ze kijken om zich heen en zien precies waar ze iets mee kunnen doen.

7) Ook fijn: bespaar tijd op de dag zelf. Een shoot van 4 uur is niet nodig als je een pro inhuurt. Die weet precies wat mooi is, hoe je met licht kunt spelen, wat wel en niet werkt. Easy!

8) Een goede trouwfotograaf maakt alleen foto’s van goede kwaliteit, met een mooie stijl en sfeer. Geen bewogen beelden of te donkere foto’s.

9) De sfeer van jullie bruiloft wil je terug kunnen zien in de foto’s. Je wilt niet alleen shots van jullie en je gasten, maar ook plaatjes van de DIY decoratie waar je zo je best op hebt gedaan, van je droomjurk, van de tafelaankleding… Kortom: je wil de sfeer van de dag terugzien. Als je later je trouwfoto’s bekijkt moet je weer helemaal het gevoel van je bruiloft terugkrijgen, en geloof ons: dat is een kunst!

10) Een goede trouwfotograaf weet perfect met licht te spelen. Het lijkt net alsof je trouwfoto zo uit een magazine komt! En geef toe: dat wil toch iedereen?

Laat een bericht achter

Please correct form

verplicht*